Gammel skole ført tilbage til oprindelig arkitektur
Denne gamle skolebygning fra 1900 emmer af sjæl og smuk patina. Bygningen, som ligger i en lille landsby i Nordjylland, fungerer i dag som privat bolig. Boligen fik på et tidspunkt monteret topstyrede vinduer, så derfor var vinduesvalget af afgørende betydning, da de nye ejere skulle vælge vinduestype. Valget faldt på de klassiske danske Dannebrogsvinduer med smuk kernefyrretræ træ fra inderst til yderst.
Vi ønskede at bringe boligens udtryk tilbage til det oprindelige og autentiske udtryk, og derfor faldt valget på de danskproducerede dannebrogsvinduer fra Outline, for de passer perfekt til den arkitektur, som boligen blev opført med. Rasmus Christensen, indehaver af skolebygningen
Dannebrogsvinduer – indbegrebet af dansk arkitektur
Renovering af ældre ejendomme stiller store krav til materialevalg, og de nye ejere af ejendommen satte da også en dyd i at renovere uden at på kompromis med hverken arkitektur eller kvalitet. Derfor rådførte sig med en arkitekt, som kunne bekræfte dem i, at de klassiske dannebrogsvinduer i træ/træ ville kunne gøre netop det, som familien ønskede – nemlig at føre huset i landsbyen tilbage til dets oprindelige arkitektur og udtryk, og dermed være tro mod den oprindelige stilart.
De nye energivinduer i træ er produceret med FSC®-certificeret kernetræ, og de passer særdeles godt til bygningen. Den fyr-grønne farve (RAL 6009) står i flot kontrast til de gamle, smukt patinerede mursten, og indvendig har familien valgt hvide vinduesrammer, som giver et harmonisk udtryk i boligen.
Outlines design på Dannebrogsvinduer er næsten mangen til de oprindelige vinduer, dog med en væsentlig bedre isoleringsevne end tidligere tiders vinduer. Nutidens dannebrogsvinduer til helårsboliger produceres nemlig med 3-lags glas, som holder særdeles godt på varmen i boligen.
FOKUS PÅ DETALJEN
Familien valgte anverfere og stormkrog i messing – ligeledes for at bevare et autentisk udtryk i boligen -, og derudover valgte de hvide afstandsprofiler mellem glassene, da det passer bedst til udtrykket indvendig, hvor vinduerne er hvide. Dette var et tilvalg, da vinduerne leveres med sorte afstandsprofiler som standard.
Murstenene i sålbænkene trængte til at blive pudset op; men det ville stå i skrap kontrast til bygningens øvrige murværk, der fremstår med en smuk patinering, som ønskes bevaret. Derfor faldt valget på grå skifer sålbænke, og denne løsning passer rigtig godt til det samlede udtryk på ejendommen.
Hoveddøren designet med respekt for den
oprindelige stil
I den periode boligen blev bygget, gjorde man en dyd ud af at snedkerere facadedøre med nøje udvalgte profileringer, udskæringer og farver. Hoveddøren skulle passe til husets arkitektur, og det samme gjorde sig gældende, da man valgte at bringe boligen her tilbage til det oprindelige udtryk med nye vindues- og dørelementer.
”Der er masser af muligheder for at skræddersy sin egen løsning ved Outline, og vi kunne derfor få produceret hoveddøren med flotte detaljer som pyramidefyldinger og glas med krydssprosser, som også var typisk for tiden, da skolen blev bygget”, siger Rasmus Christensen.
Som et resultat af de velovervejede designtilvalg, bliver man mødt med en fornemmelse af historiens vingesus, når man bliver modtaget i døren i den smukke, gamle skolebygning.
Bemærk; grebet på hoveddøren er leveret af ekstern leverandør
FIND DEN PERFEKTE FACADEDØR TIL DIN BOLIG
Find den perfekte yderdør til din bolig med Outlines Dørvælger. Med Dørvælgeren kan du lade dig inspirere af 70 forskellige dørtyper inddelt i fire forskellige stilserier:
City – Livet i byen
Nordic – Skandinavisk look
Country – Landlig idyl
Living – Udeliv og hygge
Dørvalg mod baghaven
Valget faldt på en dør med to store glasfyldinger ud til baghaven. Her har man valgt store glaspartier for at sikre et øget lysindfald i entreen.
På samme side af boligen valgte familien at få monteret en såkaldt vinduesdør som terrassedør. Mange kalder det blot for en altandør. Denne type terrassedør har smallere profiler end de traditionelle terrassedøre, og den lukker dermed mere dagslys ind i husets køkken-alrum og tilfører samtidig et mere elegant udtryk.
Til venstre herunder ser i en traditionel terrassedør, som tidligere var monteret i ejendommen, og til højre den nye vinduesdør.
KLASSISKE VINDUER DER HOLDER PÅ VARMEN
En stor fordel ved de nye klassiske vinduer, er at de er særdeles godt isolerende. De nye energivinduer med 3-lags glas sikrer nemlig, at varmen bliver inde i den store 275 kvm bolig.
”Vi kan godt mærke på varmeregningen, at vi har fået nye vinduer - og vi oplever ikke træk fra vinduer eller dug på ruderne indvendig mere, som vi gjorde inden vi fik skiftet vinduerne”, afslutter Rasmus.
Prøv Energiberegneren og få et estimat på hvor meget du kan spare på varmeregnignen ved at skifte til nye energivinduer fra Outline.
SIDEHÆNGT 3-FAGS VINDUER PÅ 1. SALEN
På første salen faldt valget på sidehængte vinduer, og på vinduet ud mod boligens facade har man her valgt en 42 mm sprosse midt på vinduet for at følge de vandrette linjer på dannebrogsvinduerne i stuen.
Besøg vores showroom
Book et besøg i vores showroom og få vejledning af vores vindueskonsulenter.